snålvargen

Efter en tung period har jag börjat kolla på min budget igen. Det var intressant att föra en detaljerad budget (“Snål budget för 2017 med en sparkvot på över 50%”) i början men börjar kännas mindre kul och meningsfullt nu. Min nya plan är att jag ska fokusera på de totala utgifterna och inkomsterna varje månad och inte kategorisera allt. Jag kommer inte heller lägga undan pengar för kommande utgifter utan använda mig av min buffert ifall det behövs.

snålvargen

Köpte en cykel igår, kostade nästan 10.000kr! Mitt kollektivtrafikkort har nyligen gått ut och istället för att köpa ett nytt årskort för 6100kr, så investerade jag dem i en cykel. Om ett år när jag skulle behövt köpa nästa kort kommer alltså hela cykel vara finansierad! Givetvis hade det gått bra att köpa en billigare cykel, men jag kände jag ville ha en rolig cykel så jag faktiskt pendlar och kommer igång med cyklandet ordentligt. Lyckades få 10% rabatt på köpet med personalkortet vilket lindrade plånbokens trauma något.

Mått skit i några månader

snålvargen

Hej, var ett tag sen sist. Mått skit i några månader men börjar bli bättre nu. Få saker har känts meningsfulla och den energi jag haft har gått åt till att försöka ta mig till jobbet och ta hand om hushållet.

snålvargen

Jag fick en fråga på bloggen om vilket verktyg jag använder för att göra min budget så tänkte det vore intressant att dela med mig av hur jag gör min budget. Jag är nybörjare och hade aldrig fört en budget innan 2017 så tar gärna emot all feedback :)

snålvargen

Min budget för 2017 är 156.000kr vilket är 13.000kr/månad. Jag tog fram budgeten i ett tidigare inlägg “Snål budget för 2017 med en sparkvot på över 50%”.

Utgifterna för april var rekordlåga (för mig) och blev endast 11.646kr, vilket är nästan 1.500kr under budget! Vad som inte ser så bra ut är inkomsten, den är väsentligt lägre än föregående månad.