snålvargen

Köpte en cykel igår, kostade nästan 10.000kr! Mitt kollektivtrafikkort har nyligen gått ut och istället för att köpa ett nytt årskort för 6100kr, så investerade jag dem i en cykel. Om ett år när jag skulle behövt köpa nästa kort kommer alltså hela cykel vara finansierad! Givetvis hade det gått bra att köpa en billigare cykel, men jag kände jag ville ha en rolig cykel så jag faktiskt pendlar och kommer igång med cyklandet ordentligt. Lyckades få 10% rabatt på köpet med personalkortet vilket lindrade plånbokens trauma något.

Förutom att jag kan spara in pengar på att åka mindre kollektivtrafik så motiverade även följande fördelar mig att köpa en cykel.

  1. Jag tror det kommer gå ca 10 minuter fortare för mig att cykla till jobbet än att åka kollektivt. Lite oväntat kanske eftersom jag bor i utkanten av Göteborg och ska ta mig till andra sidan älven. Jag kan dessutom åka en snabb expressbuss halva vägen. Men det tar mig fortfarande ca 30 minuter med buss eftersom jag har ett byte. Dessutom så behöver jag gå i god tid och vänta på bussen.

  2. Om jag tar med mig ombyte kan jag cykla hårt och träna på vägen till och/eller från jobbet och duscha på kontoret/hemma. Idag så brukar jag träna ca 30 minuter innan jag åker in till jobbet. Alltså kan jag spara ytterligare 30 minuter här. Jag får dessutom även lite lätt motion de gånger jag lunkar fram på cykeln för att inte vara genomsvett när jag kommer fram.

  3. Jag slipper sitta fastklämd som en sardin på en smockfull buss som är varm och luktar illa och gör mig åksjuk.

  4. Jag kan givetvis använda cykeln till mycket mer än att pendla, jag har planer på att utforska Skatås naturreservat och kommer nog att bli en och annan picknick. Jag kommer dessutom har bra användning för cykeln de 4 veckor jag spenderar i Varberg i sommar, perfekt att cykla till stranden.

Kom på att mina nya partner förtjänar ett namn! Härmed döper jag dig till Fri-da.

Har du en cykel? Vad heter den? Sparar du pengar på att cykla eller skulle du vilja det? Skriv gärna en kommentar och berätta om dina tankar kring cyklar.

Min cykel Frida poserar utanför Göteborgs Universitet.

Min cykel Fri-da poserar utanför Göteborgs Universitets huvudbyggnad i Vasaparken.