snålvargen

Såg en diskussion på Twitter nyligen om tipset att träna på utegym istället för att köpa gymkort, det är ett bra spartips, men jag har ett ännu bättre!

Jag tränar kondition eller styrka ca 30-60 minuter 5-7 gånger i veckan. Oftast tränar jag på morgonen innan jag åker till jobbet. I flera år har jag alltså först jobbat fysiskt med kroppen en halvtimme för att sedan sitta som en soffpotatis eller stå upp och kastas runt som en hösäck på en varm buss fylld med folk. Men nu är det slut på det!

Min nya cykel Fri-da och jag kommer kunna ta oss till jobbet både snabbare och billigare. Dessutom kommer jag även kunna träna samtidigt som jag transporterat mig till jobbet. Istället för att köpa en tjänst som transporterar mig till jobbet (kollektivtrafik) så utför jag fysiskt arbete för att ta mig dit (cykla). Det här är ju mycket mer effektivt. Varför har jag åkt buss i alla dess år? Varför åker någon buss när det är så mycket effektivare att cykla?

Men styrketräningen återstår ju, överkroppen kommer inte få så mycket träning på cykeln. Men slog mig att det finns kanske annat arbete där jag kan få lite styrketräning på köpet? Jajamensan! I går så hjälpte jag min pappa att lägga plattor i hans trädgård. Plattorna kunder varit lite tyngre dock.

Är fysiskt arbete bättre än träning? Mer effektivt? Vad tycker du? Har du några tips på riktigt arbete som ger mervärde samtidigt som du får lite styrketräning?