Hej världen! Jag heter Rickard Olsson och jag har startat den här bloggen för att dokumentera min väg till ekonomiskt oberoende, som är så populärt nu för tiden. När jag börjar denna resan är jag utbränd och sjukskriven 75% på fortsättningsnivå.

För lite över 1 år sedan gick jag in i väggen och tappade lusten på livet. Daglig kondition och styrketräning blev min nya hobby och hjälpte mig ur smärtan. I somras fyllde jag 30 och det känns som jag förutom min utbrändhet nu även åkt på en 30års kris. Av en lycklig slump har jag hittat några nya hobbies som för tillfället motiverar mig, personlig budget, investeringar (framför allt aktier med god utdelning) och snålhet. I denna stund så känner jag även en lust att blogga, får se om det håller i sig…

Min plan är att blogga om allt som rör min hälsa, privatekonomi, investeringar, snålhet, entreprenörskap mm. Blir nog en del trams med. Jag kommer vara öppen med mina innehav och vem jag är. Tidigare i livet har jag varit en ganska skygg person och värnat om mitt privatliv och den personliga integriteten (gick ur Facebook för några år sedan) men nu är det dags att komma ut ur garderoben! Känns som något jag kommer ångra men det är allt eller inget som gäller, ska jag blogga så ska jag göra det ordentligt! Min förhoppning är att bloggen hjälper mig att fullfölja mitt mål att bli ekonomiskt oberoende.

Så hur fick jag den här vilda idén? Allt började med att jag lyssnade på en podcast från börspodden där de berättade om en amerikan som levde på sina aktieutdelningar och därmed var ekonomiskt oberoende. Detta ledde mig till Jason Fiebers blogg, Mr Free @ 33. Idén att vara fri att göra vad jag vill kändes plötsligt väldigt lockande, speciellt då det var jobbet som gjorde mig utbränd. Kan en verkligen bli ekonomiskt oberoende på en medioker lön genom sparsamt och klokt sparande? Det känns som det iaf, och jag tänker ge det ett försök.