snålvargen

I ett tidigare inlägg “Testar om jag kan sprida budskapet om sparsamhet med pantburkar på jobbet” skrev jag om hur jag satt upp en insamling av pantburkar på jobbet och nu har panten börjat rulla in! Jag har pantat i två omgångar och är nu uppe i 64kr!

Eftersom det är fotoförbud på Ericsson är bilderna återkonstruktioner. Föreställ er att ni ser göta älv i bakgrunden samt mer pant och skräp. Macen kan ni också glömma, tyvärr har vi billiga HP-laptops på Ericsson. Det finns inte heller några katter.

Den här panten har mina kollegor själva lagt i mina lådor där jag samlar in burkar och de pengarna går till att köpa brädspel till jobbet. Syftet är att dela mitt budskap om sparsamhet och visa på pantens kraft! Jag brukar även smyga runt i kontorslandskapet på jakt efter pant, men den stoppar jag givetvis i egen ficka. Panten har fått en egen post i min bokföring så den kommer nog med i nästa månadsrapport, skulle gissa på det iaf blir 200kr för april.

64kr pant har rullat in av sig själva!

Kul att många väljer att donera sin pant, men funderar på hur jag kan samla in mer. Har hittills endast satt upp 5 stationer och det är ca 2000 personer i byggnaden så finns nog plats för många stationer till. Funderar på att sätta upp en nära cafeterian, det kanske blir en hit?

Dock så har jag nog dragit in mer pant själv på att gå runt att hämta pant, finns mängder med pant på Ericsson som bara står där och skräpar ner!

Här hittade jag en liten parad av pant som stod och beundrade utsikten över göta älv t.ex.

pant med utsikt

Det är ju även pant på glasflaskor så jag tog även med dem hem. Ett tips är att panta glasflaskor 2 åt gången i kassan, då får du 2kr pant istället för 1,20!

Dock så använder en del plastflaskor att dricka ur så jag försöker undvika ta dem, men många har säkert legat och skräpat i flera år då folk slutat och glömt kvar dem. Artig som jag är satte jag upp en post-it.

kan jag ta den här pante?

När jag smygit runt i kontorslandskapet har jag ibland stött på stora skatter! Vissa tycker nog att jag bara borde tagit all pant för att det ser så stökigt ut. Men jag tror mer på att utbilda, som de säger, om du ger en person en fisk är de mätta en dag om du lär dem att fiska är de mätta hela livet!

Vill du donera din pant?

Har lagt ut flera sådana här lappar och alla har donerat utom en person. Jag gick förbi och frågade om hen funderat på att donera och fick svaret “Jag har inte processat din lapp ännu. Jag får se.” Intressant svar, ser att panten fortfarande står kvar på hens skrivbord. Misstänker personen förbereder inför 3e världskriget och tagit inspiration från spelet fallout där kapsyler blivit den nya valutan.

Skrivbord med massvis med pant

Va tycker du om pant? Hur ser det ut på din arbetsplats? Passa på att skriva en kommentar den här veckan så är du med och tävlar om fina priser, läs mer.