snålvargen

Veckans tips är att försöka handla främst varor på kampanj. Varje måndag lägger matbutikerna ut nya varor på kampanj. Flera av de här varorna säljs så billigt att de inte går med vinst. Börja veckan med att ta reda på vad butikerna i ditt närområde har på kampanj och anpassa din matlagning efter det. Håll även utkik efter basvaror som toalettpapper, tvättmedel, diskmedel etc. och köp mycket när det är billigt.

En viktig komponent i min plan att bli ekonomiskt oberoende är att sänka mina utgifter. Därför kommer jag försöka att varje vecka hitta ställen i min budget där det läcker ut onödigt mycket pengar. Om jag bloggar om minst ett snåltips i veckan så kommer det tvinga mig att försöka komma på nya sätt att vara snål och jag hoppas även att andra kan ha nytta av det jag lär mig.

Denna veckan säljer t.ex. Willys tacokrydda och tortillabröd för 5kr/förpackningen så då blir det tacos! Tacokrydda och bröd är även utmärkta varor att bunkra. Ett annat bra exempel är att jag hittade 2kg apelsiner på ICA för 15kr, då äter vi apelsiner den här veckan istället för att köpa massa annan frukt.

För att enkelt hitta alla bra kampanjvaror rekommenderar jag matpriskollen.se. De har även en mobilapp som är väldigt smidig. Jag brukar lägga till de kampanjvaror jag vill ha i inköpslistan i appen och checka av den när jag är i butikerna.

Jag fick flera av de här tipsen från ett inlägg på miljonärens blogg, en väldigt bra blogg som jag kan rekommendera om du är intresserad av ekonomiskt oberoende och snålhet.